ساخت انبار با ساندویچ پانل

انبار سازه پیچیده‌ای نیست؛ اما برای طراحی درست و احداث سریع انبار فرایند ساخت باید طی چند مرحله و طبق اصول حرفه‌ای انجام شود. در این بخش چگونگی ساخت انبار با استفاده از ساندویچ پانل به صورت مرحله به مرحله توضیح داده شده است.

برای احداث انبار پیش از هر کاری باید مشخص نمود که انبار موردنظر با چه هدفی ساخته می‌شود و کارکرد دقیق آن چیست. انبارها از جمله سازه‌های بسیار رایج هستند که عمدتاً به شکل سوله ساخته می‌شوند. در تمام صنایع و اکثر کسب‌وکارها نیاز به انبار وجود دارد. برای احداث انبارها باید به دو مورد زیر توجه کرد:

  • ابعاد انبار و ظرفیت آن
  • نوع کالای داخل انبار

انبارها در مقیاس‌های مختلفی ساخته می‌شوند، از انبارهای کوچک که به یک ساختمان تولیدی اصلی وابسته هستند تا انبارهای وسیع که سازه‌ای مستقل بوده و ظرفیت نگهداری از صدها تن کالا را دارند. از طرف دیگر نوع کالایی که قرار است انبار شود باید تعیین گردد. طبیعتاً طراحی و ساخت یک انبار کشاورزی که برای نگهداری از گندم ساخته می‌شود متفاوت از انبار موردنیاز یک کارخانه خودروسازی است. باید توجه داشت که ساخت و راه‌اندازی انبار نیازمند اخذ مجوزهای لازم است. همچنین در طراحی انبارها باید ضوابط و مقررات مربوطه را مدنظر قرار داد.

انتخاب زمین

برای احداث انبار هم مانند سایر سازه‌ها، مکان‌یابی زمین و جانمایی سازه مرحله‌ای مهم است. انتخاب زمینی مناسب برای انبار، از بسیاری از مشکلات بعدی در زمان ساخت و سپس بهره‌برداری جلوگیری می‌کند. علاوه بر این باعث تسریع روند ساخت و همچنین افزایش کارایی انبار می‌گردد. مهم‌ترین نکات در انتخاب زمین برای انبار عبارت‌اند از:

  • آزمایش خاک و بررسی خصوصیات زمین‌شناسی منطقه
  • درنظرگرفتن فاصله با مراکز تولید و مقاصد مصرف کالا
  • توجه به معابر و دسترسی‌های منتهی به زمین
  • ابعاد و جهت‌گیری زمین و توجه به خصوصیات اقلیمی منطقه
انتخاب زمین برای انبار
طراحی و اجرای انبار

طراحی و اجرای انبار

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد برای طراحی و ساخت انبار باید به نوع کالا و شرایط نگهداری آن توجه داشت. ویژگی‌های محصولاتی که انبار برای نگهداری و ذخیره آنها احداث می‌گردد بر روی سازه و همچنین بر انتخاب پوشش جداره‌های آن تأثیرگذار است. انبارها عمدتاً بر حسب مشخصات و خصوصیات کالای داخلشان به چند دسته اصلی زیر تقسیم می‌گردند:

  • انبار کالاهای معمولی (کالاهایی با ابعاد متداول و بدون نیاز به شرایط خاص نگهداری)
  • انبار مواد شیمیایی (موادی که برای انسان و محیط خطرناک هستند)
  • انبار محصولات فله‌ای (گندم، جو، خشکبار، برخی مصالح ساختمانی و…)
  • انبار اقلام قابل‌اشتعال (گوگرد، بشکه‌های نفت، کپسول‌های گاز و…)

خصوصیات کالای داخل انبار بر روی بسیاری از مشخصات فنی آن تأثیرگذار است. برای احداث انبار رایج‌ترین انتخاب، ساخت سوله است. اجرای انبار به‌صورت سوله هم تمام نیازهای عملکردی را مرتفع می‌سازد و هم از لحاظ اقتصادی مقرون‌به‌صرفه است.

برای احداث سوله انبار در ابتدا باید نقشه‌های سازه‌ای و تمام مدارک فنی سوله را تهیه کرد. برای محاسبه و طراحی سوله انبار لازم است وزن محصولات و اقلامی که باید نگهداری گردند در نظر گرفته شود. اولین مرحله از فرآیند ساخت انبار زیرسازی و اجرای فونداسیون است. اجرای چارچوب سازه‌ای و پوشش جداره‌ها مراحل بعدی ساخت هستند. در طراحی جزئیات اجرایی (دتایل‌ها) مربوط به هر یک از مراحل باید تمام عوامل دخیل را در نظر داشت. اصلی‌ترین عواملی که حتماً باید به آنها توجه شود عبارت‌اند از:

  • ارتفاع انبار
  • دهانه سازه
  • نوع پوشش سقف
  • تجهیزات جابه‌جایی کالا در داخل فضا
  • نیروهای جانبی وارده

اجرای دیوارها و سقف انبار با ساندویچ پانل

کارکرد اصلی انبار حفظ محصولات و کالاها از شرایط محیط بیرون و تأمین فضایی باثبات برای نگهداری از آنها است. به همین دلیل برای ساخت دیوارها و سقف انبار باید از متریالی مقاوم و نفوذناپذیر استفاده کرد که هم عایق‌بندی حرارتی ایجاد نماید و هم در مقابل رطوبت و سایر عوامل محیطی مقاومت کند. ساندویچ پنل سقفی و دیواری بهترین متریال برای ساخت جداره‌های انبار هستند. انتخاب نوع پانل (ضخامت، نوع عایق و جنس ورق) باید با توجه به اقلیم منطقه و البته نوع کالا و شرایط خاص نگهداری آن تعیین گردد.

برای ساخت دیوارهای انبار با ساندویچ پنل باید ابتدا با استفاده از پروفیل‌های فلزی و با توجه به مشخصات فنی پروژه، زیرسازی لازم برای نصب پانل‌ها انجام شود. مشخصات سازه و نیروهای وارده به آن عامل اصلی در تعیین نوع پروفیل و ابعاد آن هستند. پس از نصب پانل‌های دیوار، برای پوشش درزها در قسمت‌های مختلف از جمله کنج‌ها، دور در و پنجره‌ها و سایر قسمتها باید از انواع فلاشینگ طبق نقشه‌های شاپ دراوینگ بهره برد. برای ساخت دیوارها، بسته به نظر طراح و البته با توجه به نوع انبار می‌توان یکی از سه نوع اصلی پانل دیواری یعنی صاف، شیاردار یا پیچ مخفی را مورد استفاده قرار داد.

در مورد سقف انبار، آب‌بندی و جلوگیری از نفوذ رطوبت دارای اهمیت زیادی است. گاتر (آبرو) یکی از اکسسوری‌های پرکاربرد است که برای هدایت آب از سطح سقف به بیرون استفاده می‌شود. استفاده از ساندویچ پانل برای پوشش سقف انبار، تبادل حرارتی از این ناحیه را به حداقل ممکن می‌رساند و سطحی نفوذناپذیر در برابر رطوبت ایجاد می‌کند. پس از نصب پانل‌های سقفی برای پوشش نقاط اتصال و آب‌بندی آنها باید از فلاشینگ‌های مختلف بهره برد. فلاشینگ تاج و فلاشینگ زیرتاج مهم‌ترین متعلقات پانل سقفی هستند.

فلاشینگ تاج در سقف‌های پانلی شیب‌دار (دو شیب و…) برای پوشش بالاترین بخش سقف (خط‌ا‌لرأس) مورداستفاده قرار می‌گیرد. در نقطه‌ای که دو ساندویچ پانل سقفی در رأس به هم می‌رسند فلاشینگ تاج نصب می‌گردد. در مقابل اما فلاشینگ زیر تاج برای پوشش بخش زیر رأس سقف شیب‌دار و اتصال پانل‌ها از زیر کاربرد دارد. رنگ فلاشینگ را می‌توان هماهنگ با پانل سقف انتخاب نمود تا یکپارچگی بصری حفظ شود.

نازک‌کاری و تجهیز

تأسیسات الکتریکی و مکانیکی داخل انبار باید با توجه به شرایط محیطی جانمایی، تأمین و تعبیه گردند تا روشنایی و ثبات دمایی داخل فضا محقق گردد. مقدمات لازم برای نصب تأسیسات از جمله داکت‌ها و محل عبور لوله‌ها باید از قبل در نقشه‌ها در نظر گرفته شده باشند.

انتخاب نوع و نصب درها مرحله‌ای مهم است؛ چون درهای انبار باید به طور مداوم باز و بسته شوند. اگر در انتخاب نوع درب و نصب آن دقت کافی اعمال نشود؛ در زمان بهره‌برداری، تخلیه و بارگیری اقلام داخل انبار با مشکل مواجه خواهد شد. نوع درب انبار باید با توجه به مشخصات و ویژگی‌های کالاهای داخل آن و همچنین ظرفیت ذخیره‌سازی انبار تعیین گردد.

در تمام انبارها یک بخش باید برای بارانداز (Dock) در نظر گرفته شود. تخلیه کالای ورودی و بارگیری اقلام خروجی در این محل انجام می‌شود. نصب تجهیزات بارانداز باید دقیقاً مطابق استانداردهای بین‌المللی انجام شود. هر کالایی قبل از قرارگیری در انبار باید در بخش بارانداز پذیرش گردد. اقدامات اصلی که در محل بارانداز کالا انجام می‌شوند بدین شرح هستند:

  • تعیین محل قرارگیری کالا در انبار
  • ثبت زمان ورود و مشخصات کالا
  • علامت‌گذاری و نصب لیبل شناسایی

برای انتخاب متریال کف انبار باید به نوع کالاها و همچنین نحوه چینش آنها توجه کرد. بهترین متریال‌ها برای کف انبار انواع پوشش‌های پلیمری و بتنی هستند. زیرسازی کف انبار باید به‌گونه‌ای انجام شود که امکان نفوذ رطوبت از کف وجود نداشته باشد. ای

اصلی‌ترین ویژگی‌های یک متریال مناسب بر کف عبارت‌اند از:

  • امکان رنگ‌آمیزی کف برای خط‌کشی داخل فضا
  • داشتن دوام بالا در برابر ضربه و البته عدم لغزندگی
  • امکان شستشوی مداوم و ماندگاری در برابر مواد شوینده
  • آنتی باکتریال بودن

محوطه‌سازی و تحویل

مهم‌ترین کارکرد محوطه انبار، عبور خودروهای حمل بار و توقف آنها در زمان تخلیه یا بارگیری است. در ساخت محوطه انبار مهم‌ترین اولویت طراحی دقیق دسترسی‌ها، آماده‌سازی محل توقف خودروها و همچنین استفاده از متریالی مقاوم برای کف محوطه است تا بر اثر حرکت خودروها دچار فرسایش نگردد. بجز معابر برای رفت و آمد خودروها و افراد پیاده بخشی از محوطه انبار هم باید به پارکینگ اختصاص یابد. تحویل در واقع زمانی است که همه اقدامات مربوط به ساخت و راه‌اندازی انبار انجام شده و انبار آماده آغاز بهره‌برداری باشد.

محوطه سازی و تحویل انبار

انبار از جمله فضاهایی است که تمام تولیدکنندگان و فعالان حوزه صنعت و کشاورزی به آن نیاز دارند. حفظ و نگهداری از تولیدات صنعتی و محصولات کشاورزی بدون انبار امکان‌پذیر نیست. آنچه برای اکثر کارفرمایان دارای اهمیت است ساخت انباری مستحکم در سریع‌ترین زمان ممکن است. شرکت ماموت ساختمان سابقه‌ای موفق در طراحی و احداث ده‌ها انبار بزرگ و صدها انبار متوسط را در کارنامه دارد و در چند دهه اخیر برترین تولیدکنندگان صنعت کشور ساخت انبارهای خود را به ماموت ساختمان سپرده‌اند.

ماموت ساختمان برای پوشش سقف و دیوار انبارها از ساندویچ پانل‌های ماموت بهره می‌برد که این خود یک مزیت ارزشمند است و کارایی انبار را به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌دهد. این شرکت پروژه‌های ساخت انبار را بصورت EPC (Engineering Procurement Construction) برعهده می‌گیرد و از صفر تا صد طراحی و اجرای انبار را انجام داده و ساختمان انبار را آماده‌ی بهره‌برداری به کارفرما تحویل می‌دهد. شما می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی مندرج در سایت با کارشناسان ما در تماس باشید و پاسخ تمام سوالاتتان را در این زمینه دریافت نمایید.

رسانه تصویری
رسانه gutter thumb new 1
رسانه معرفی ساندویچ پانل؛ قابلیت‌های بسیار و کاربرد متنوع
هر روز و در هر ساعت آماده پشتیبانی و ثبت سفارش خرید شما هستیم
تلفن پشتیبانی : ۴۵۵۱۰ (۰۲۱)
۰۲۱ ۴۵۵۱۰