ساندویچ پانل آلومینیوم

ساندویچ پانل آلومینیوم

بسیاری از خصوصیات و مشخصات هر نوع از ساندویچ پانل وابسته به جنس ورقی است که در تولید آن به کار می‌رود. دو پنل با ضخامت یکسان اما ورق‌های متفاوت ویژگی‌ها و عملکرد یکسانی ندارند. ورق‌های گالوانیزه، آلوزینک، استیل ضدزنگ و آلومینیم اصلی‌ترین انواع ورقی هستند که در تولید ساندویچ پانل به کار گرفته می‌شوند. کاربرد پنل‌ها تنها محدود به صنعت ساختمان نیست و در صنعت خودرو و همچنین صنایع دریایی و هوایی نیز کاربرد دارند. زیبایی سطح، تنوع رنگ، وزن و دوام این متریال رابطه‌ی مستقیم با جنس ورق آن دارد.

به جز ورق‌های فلزی از سایر انواع ورق هم می‌توان در تولید ساندویچ پانل استفاده نمود. اما با در نظر گرفتن تمام عوامل دخیل ورق‌های آلوزینک، گالوانیزه و آلومینیم بیشترین همخوانی را با شرایط و نیازمندی‌های صنعت ساختمان دارند. ساندویچ پانل آلومینیوم و دو پنل دیگر هر کدام ویژگی‌ها و مشخصات فنی خاص خود را دارند و به همین دلیل قبل از تصمیم‌گیری در مورد نوع متریال باید تمام جوانب را در نظر گرفت. در این مطلب موارد کاربرد، مزایا، معایب و انواع پانل ساندویچی آلومینیوم مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

تولید ساندویچ پانل آلومینیوم

برای تولید ساندویچ پانل آلومینیوم چندین مرحله باید طی شوند. این مراحل در تولید تقریباً تمام انواع پنل ساندویچی مشترک هستند و به دو روش پیوسته و ناپیوسته قابل انجام می‌باشند. در روش پیوسته از آنجایی که وقفه‌ای بین مراحل کار وجود ندارد کیفیت محصول نهایی بالاتر می‌باشد. پیش از شروع فرآیند تولید ساندویچ پانل باید ابتدا مواد اولیه تهیه و به محل کارخانه تولیدکننده پنل منتقل شوند. به منظور تولید ورق آلومینوم باید ماده اولیه یعنی اسلب آلومینیم را طی چند مرحله به ورق تبدیل نمود. برای تولید این ورق چند روش مختلف وجود دارد. مراحل ساخت و آماده‌سازی ورق مورد استفاده در تولید انواع ساندویچ پانل آلومینیوم عبارت‌اند از:

پانل آلومینیوم

افزایش دما و گرم کردن ماده اولیه

برای افزایش شکل‌پذیری اسلب‌های آلومینیوم باید آن‌ها را حرارت داده و دمای آن‌ها را بالا برد. بدین منظور اسلب‌ها به ابعاد کوچک‌تر برش داده شده و سپس به داخل کوره منتقل می‌شوند. دمای اسلب‌های باید تا حد مشخصی بالا رود و سپس آن‌ها را از داخل کوره خارج کرده و به بخش نورد منتقل می‌کنند.

نورد گرم

در این مرحله اسلب‌های گرمادیده و داغ شده از میان غلتک‌های عظیم عبور داده می‌شوند و بدین ترتیب از ضخامت آن‌ها کاسته می‌شود. نورد گرم خود شامل چند بخش است و طی این مراحل ضخامت اسلب‌ها به طور مداوم کاهش یافته و به ورق آلومینیم تبدیل می‌شوند. در واقع کیفیت ساندویچ پانل آلومینیوم تا حد زیادی وابسته به اجرای درست نورد گرم می‌باشد.

تولید ورق آلومینیوم

نورد سرد

خروجی مرحله نورد گرم یکدستی و یکنواختی لازم را ندارد و از همین رو ورق باید برای بار دیگر نورد شود. این مرحله در دمایی بسیار پایین‌تر از مرحله قبل انجام می‌شود و طی آن ورق به ضخامت نهایی مورد نظر رسیده و یکنواختی لازم را کسب می‌کند. به علت دمای پایین‌تر این مرحله، از آن به عنوان نورد سرد یاد می‌شود.

مراحل تکمیلی

پس از پایان نورد سرد چند اقدام تکمیلی باید انجام شوند تا ورق آلومینیوم قابلیت لازم را جهت استفاده در صنایع مختلف از جمله تولید ساندویچ پانل آلومینیم پیدا کند. یکی از این اقدامات تکمیلی آنیلینگ (annealing) است که به منظور افزایش استحکام ورق انجام می‌شود. موج‌گیری و پرداخت سطحی هم از سایر اقداماتی هستند که در این مرحله با هدف افزایش کیفیت، زیبایی و کارایی ورق آلومینیوم صورت می‌گیرند.

کاربرد ساندویچ پانل آلومینیم

در تقریباً تمام کاربری‌ها برای اجرای دیوارها و سقف می‌توان از ساندویچ پانل آلومینیوم بهره برد. اما دلایل اقتصادی سبب شده تا پنل‌های گالوانیزه و آلوزینک کاربرد گسترده‌تری در صنعت ساختمان داشته باشند. با این وجود در نهایت شرایط و اولویت‌ها عامل اصلی در تعیین نوع پانل مورد استفاده خواهند بود. در برخی از پروژه‌های عظیم و مهم بخصوص ساختمان‌هایی که ارزش و اهمیتی فرا منطقه‌ای دارند و عمر مفید طولانی و ماندگاری بالای جداره‌های آن‌ها دارای بیشترین اولویت است از ساندویچ پانل سقفی و دیواری آلومینیم به منظور اجرای جداره‌ها استفاده می‌شود. بنابراین این متریال را می‌توان در ساختمان‌هایی با کاربری‌های مختلف از جمله صنعتی، اداری، نظامی و… به کار برد.

کاربرد ساندویچ پانل آلومینیوم

انواع پانل آلومینیوم

ساندویچ پانل آلومینیوم در چندین نوع مختلف تولید می‌شود که از جنبه ماده عایق و ضخامت با هم تفاوت دارند. از میان مواد عایق حرارتی مختلف، فوم‌های پلی یورتان PUR و پلی ایزوسیانورات (PIR) به دلیل کارایی بیشتر نسبت به سایرین در تولید ساندویچ پانل آلومینیم به کار می‌روند. پلی ایزوسیانورات ماده‌ای کندسوز و مقاوم در برابر آتش است.

این ماده در دمای بسیار بالاتری نسبت به سایر مواد عایق (به جز پشم سنگ و پشم شیشه) آتش می‌گیرد و حتی پس از آتش گرفتن هم افروخته نمی‌شود. در ساختمان‌هایی که خطر آتش‌سوزی در آن‌ها بالا است باید از پنل با فوم PIR برای اجرای دیوارها و سقف بهره برد. فوم‌های پلی استایرن را هم برخی از کارخانه‌ها در تولید پنل آلومینیوم به کار می‌برند اما همانطور که ذکر شد برای اکثر پروژه‌ها فوم‌های پلی اورتان همخوانی بیشتری با نیازهای ساختمان دارند.

مزایای ساندویچ پانل آلومینیوم

تمام انواع ساندویچ پنل دارای تعدادی مزیت مشترک هستند که برخی از این مزیت‌ها از جمله ایجاد عایق‌بندی حرارتی، ضخامت کم و امکان نصب سریع از اهمیت بیشتری برخوردار می‌باشند. این مزیت‌های چندگانه عامل برتری این متریال نسبت به سایر مصالح و متریال‌های ساختمانی هستند. بر خلاف آجر، سنگ و سفال این متریال دارای مزیت‌های متعددی است. در کنار این مزایای مشترک هر یک از انواع پانل چند مزیت خاص و انحصاری هم دارند که وجه تفاوت آن‌ها با سایر پنل‌ها محسوب می‌شود. مهم‌ترین مزایا و موارد برتری ساندویچ پانل آلومینیوم عبارت‌اند از:

  • مقاومت بالا در برابر خوردگی و سایر آسیب‌های ناشی از شرایط محیطی و دوام و ماندگاری طولانی.
  • وزن به نسبت سبک که باعث تسریع فرآیند حمل شده و همچنین وزن کلی ساختمان را کاهش می‌دهد.

علاوه بر مزیت‌های مذکور باید توجه داشت که آلومینیوم یک ماده سازگار با طبیعت است و بکارگیری ورق آلومینیم هیچگونه آسیبی به محیط زیست و طبیعت وارد نمی‌کند. همچنین این ورق را می‌توان بازیافت کرد. بازیافت آلومینیوم به صرف هزینه کمتری نسبت به استخراج آن نیاز دارد. برای بازیافت این فلز روش‌های گوناگونی وجود دارد که تفاوت عمده آن‌ها در نوع کوره مورد استفاده برای ذوب فلز می‌باشد.

ساندویچ پنل آلومینیوم

معایب ساندویچ پنل آلومینیم

آلومینیوم هم مانند هر فلز دیگری ویژگی‌ها و البته ضعف‌های خاص خود را دارد. اما عیب اصلی ساندویچ پانل آلومینیم قیمت بالای آن است. محدودیت منابع این فلز در طبیعت سبب شده تا قیمت نسبتاً بالایی داشته باشد. از طرف دیگر برای تولید پنل ساندویچی با آلومینیم باید از ورق‌هایی با ضخامت ۰.۷ میلیمتر بهره برد، در حالی که ورق‌های آلوزینک و گالوانیزه با ضخامت ۰.۵ میلیمتر در تولید پانل به کار می‌روند. در نتیجه و تحت تأثیر دو مورد مذکور ساندویچ پانل آلومینیوم قیمت بالایی دارد و نسبت به پنل‌های گالوانیزه ‌و آلوزینک به مراتب گران‌تر می‌باشد. بررسی قیمت‌ها در چند سال اخیر نشان می‌دهد که این متریال حداقل ۲۰٪ گران‌تر از پنل آلوزینک با ضخامت مشابه است.

جدول مشخصات فنی ساندویچ پانل آلومینیم

مشخصات فنی ساندویچ پانل آلومینیم
نوع ساندویچ پانلدیواری و سقفی
ضخامت پنل سقفیاز ۴ تا ۱۰ سانتی‌متر
ضخامت پانل دیواریاز ۴ تا ۱۵ سانتی‌متر
نوع فوم عایقپلی یورتان PUR و پلی ایزوسیانورات (PIR)
ضخامت ورق۰.۷ میلی‌متر
مهم‌ترین مزیتمقاومت در برابر خوردگی و ماندگاری طولانی
مهم‌ترین ضعفقیمت بالا

خرید ساندویچ پانل آلومینیوم

با توجه به اینکه ساندویچ پانل آلومینیوم به علت قیمت بالا مشتریان کمتری دارد برای خرید این متریال خریداران باید پیش از رسیدن فرآیند ساخت به مرحله‌ی اجرای جداره‌ها اقدام به ثبت سفارش نمایند تا شرکت تولیدکننده با تهیه ورق اقدام به تولید ساندویچ پانل آلومینیم کند. قیمت نهایی متریال بسته به نوع فوم (معمولی یا کندسوز بودن) و همچنین ضخامت پنل متفاوت خواهد بود.

در پروژه‌هایی که هیچ محدودیتی در بودجه وجود ندارد می‌توان رقم قابل توجهی را به خرید ساندویچ پانل آلومینیوم اختصاص داد. اگر جای‌گذاری و نصب این متریال به درستی و مطابق با اصول انجام شود جداره‌های ساخته شده با پانل آلومینیم تا یک قرن و حتی بیشتر در برابر هر گونه آسیب محیطی مقاومت خواهند کرد. از همین رو نصب این متریال باید حتماً توسط تیمی از نصابان حرفه‌ای و باتجربه انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هر روز و در هر ساعت آماده پشتیبانی و ثبت سفارش خرید شما هستیم
تلفن پشتیبانی : ۴۵۵۱۰ (۰۲۱)
۰۲۱ ۴۵۵۱۰