مراحل نصب ساندویچ پانل

نصب ساندویچ پانل

آموزش نصب ساندویچ پانل نیازمند صرف وقت است. از همین رو در اکثر پروژه‌ها بکارگیری و استفاده از مهارت نصابان حرفه‌ای به صرفه‌تر از یاد دادن کار به نیروهای کار مستقر در پروژه می‌باشد. نصاب حرفه‌ای توانایی اجرای دیوارها و سقف را در مدتی کوتاه با سرعت زیاد دارد و از پیش تجربه لازم را کسب نموده و آماده حضور در کارگاه و ساخت جداره‌ها می‌باشد.

گام ابتدایی در آموزش نصب ساندویچ پانل آشنایی کامل با انواع پنل‌های ساندویچی و چگونگی قرارگیری صحیح آنها در جداره‌ها است. هر نصاب ابتدا باید در چندین پروژه به عنوان نیروی کمکی کسب تجربه نماید تا مهارت مورد نیاز را برای بر عهده گرفتن عملیات اجرای ساختمان با پانل به دست آورد.

نصب و اجرای انواع ساندویچ پانل

پنل‌های ساندویچی در چندین نوع مختلف اعم از: ساندویچ پانل دیواری، سقفی، سردخانه‌ای و اتاق تمیز تولید و عرضه می‌شوند. هر کدام از این پانل‌ها فرآیند جایگذاری و اتصال متفاوتی داشته و روند نصب انواع ساندویچ پانل یکسان نیست. مراحل نصب ساندویچ پانل دیواری و سقفی شامل چندین مرحله مشخص است که باید به ترتیب و ترجیحاً به طور پیوسته و بدون وقفه طولانی انجام شوند. جزئیات اجرا بسته به کاربری ساختمان و نوع پنل متفاوت می‌باشد اما مراحل اصلی ثابت و مشخص هستند.

آماده‌سازی بستر و ساخت زیرسازی لازم برای نصب ساندویچ پانل قدم اول به حساب می‌آید. هم در مورد دیوارها و هم در مورد سقف برای ساخت چارچوب لازم به منظور قرارگیری و اتصال پنل‌ها از پروفیل‌های فلزی استفاده می‌شود. در مرحله بعد پانل‌ها در محل مشخص شده مطابق با نقشه‌های اجرایی قرار داده شده و به یکدیگر و همچنین به قاب تعبیه شده متصل می‌گردند.

زیرسازی انواع ساندویچ پانل

بعد از قرار دادن تمام پنل‌ها در محل مورد نظر و اتصال آنها به یکدیگر و به پروفیل، زمان تکمیل اجرای جداره و پوشش درزها با بهره از انواع فلاشینگ و اکسسوری فرا می‌رسد. پوشاندن درزها و آب‌بندی و درزبندی سطح اهمیت بسیار زیادی دارد. همانطور که مشخص است طریقه نصب ساندویچ پانل سقفی و دیواری دارای پیچیدگی خاصی نیست و یک تیم نصاب حرفه‌ای می‌توانند سطوح وسیع را در زمانی کوتاه اجرا نمایند.

طریقه نصب ساندویچ پانل دیواری

پنل‌های دیواری علاوه بر تفاوت در ضخامت، رنگ و جنس ورق از نظر نحوه اتصال هم در چندین نوع گوناگون تولید می‌شوند. با این وجود برای تمام انواع، طریقه نصب ساندویچ پانل دیواری شامل مراحل مشابهی می‌باشد. ساخت دیوارهای داخلی و خارجی با پنل شامل اقدامات متعددی می‌شود.

اطمینان از استحکام سطح زیر دیوار

بستری که در زیر دیوارها قرار دارد وظیفه انتقال نیروی ناشی از وزن پنل ساندویچی را به زمین بر عهده دارد. در واقع زیرسازی واسط بین جداره و ساختار فونداسیون سازه می‌باشد. استحکام نهایی دیوار مستقیماً مربوط به پایداری زیرسازی است.
جای‌گذاری و نصب پروفیل رانر (معمولاً U شکل) در کف
به منظور جلوگیری از لغزش جداره‌ها پس از نصب ساندویچ پانل دیواری باید از پروفیلی U شکل و فلزی به نام رانر بهره گرفت. بدین ترتیب احتمال لغزیدن سطح زیرین دیوار از بین می‌رود و همچنین لبه پایینی پنل از آسیب‌های احتمالی در امان می‌ماند.

پروفیل U

اجرای پروفیل‌های افقی و عمودی (قوطی، نبشی و…)

باید با بهره از انواع پروفیل‌های فلزی چارچوبی منظم آماه کرد تا به عنوان پشتیبان برای دیوار عمل نماید. این قاب به سازه اصلی متصل شده و عنصری الزامی در جای‌گذاری و اجرا پنل‌ها محسوب می‌شود. از انواع مختلفی از پروفیل می‌توان بدین منظور بهره برد اما قوطی و نبشی رواج بیشتری نسبت به سایر پروفیل‌ها دارند.

پروفیل Z

جایگذاری ساندویچ پانل در محل به صورت افقی یا عمودی

نصب ساندویچ پانل دیواری می‌تواند به صورت عمودی و افقی انجام شود. عوامل مختلفی از جمله طرح نمای ساختمان در تعیین جهت قرارگیری این متریال موثر هستند. تناسب دیوار که در واقع همان نسبت ارتفاع به عرض می‌باشد هم در جهت‌گیری موثر می‌باشد.

نصب ساندویچ پانل دیواری

اتصال پنل‌ها به هم (به روش فاق و زبانه) و به پروفیل‌ها

طریقه نصب ساندویچ پانل دیواری به شیوه فاق و زبانه می‌باشد. بدین ترتیب دو پنل مجاور به طور کامل به هم پیوند می‌خورند و سپس به پروفیل پشتیبان متصل می‌گردند. فاق و زبانه یکی از کامل‌ترین روش‌های اتصال دو قطعه به یکدیگر است.

درزبندی نقاط اتصال و گوشه‌ها با انواع فلاشینگ

در نقاط به هم رسیدن دو پنل و همچنین در لبه‌های بالایی و پایینی درز ایجاد می‌شود. این درزها می‌توانند به نقطه ضعفی جدی در جداره تبدیل شوند. فلاشینگ‌ها نوعی اکسسوری کاربردی هستند که به منظور پوشاندن درزها و نقاط حساس به کار می‌روند.

نحوه نصب ساندویچ پانل سقفی

بخشی از مراحل در نحوه نصب ساندویچ پانل سقفی شبیه اجرای دیوارها با پنل هستند. اما تفاوت در شرایط و به خصوص اختلاف در نوع و میزان نیروهای وارده سبب می‌شود تا پنل‌های دیواری و سقفی هر کدام نحوه نصب متفاوتی داشته باشند. سازه‌های متوسط و وسیع معمولاً دارای سقف خرپایی هستند.
در این نوع از سازه تیرهای اصلی در بین ستون‌ها قرار می‌گیرند و عناصر کمکی سبب شکست نیرو و توزیع بهتر آن می‌شوند. تیرهای فرعی فضای بین چند تیر اصلی را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم می‌کنند. پس از اتمام احداث سقف سازه اصلی ساختمان باید پرلین‌ها روی سقف اجرا شوند. ساندویچ پانل سقفی روی پرلین قرار می‌گیرد و پرلین نیروی ناشی از وزن پنل‌ها را به سازه اصلی منتقل می‌کند.

نصب ساندویچ پانل سقفی

طریقه نصب ساندویچ پانل سقفی و اتصال آن به پرلین

پرلین‌ها پروفیل‌هایی فلزی هستند که در چندین سطح مقطع (شکل) مختلف تولید می‌شوند. پرلین Z معمولاً بیشترین تناسب را با شرایط سقف‌های پنلی دارد. نحوه اتصال دو ساندویچ پانل سقفی از نوع همپوشانی می‌باشد و در واقع دو پنل با هم اورلب می‌شوند.
در مناطقی که شرایط آب‌وهوایی متعادل نیست در هنگام جای‌گذاری و نصب از همپوشانی مضاعف استفاده می‌شود. البته امکان اورلب دوگانه باید از پیش و در زمان تولید متریال در نظر گرفته شده باشد. به منظور تکمیل ساخت سقف باید فلاشینگ‌های مناسب را انتخاب کرده و در محل مورد نظر نصب نمود.

روش نصب ساندویچ پانل سوله

سوله‌ها رایج‌ترین شکل سازه‌های صنعتی و تولیدی هستند. به منظور ساخت و اجرای سقف و به خصوص دیوارهای سوله از مصالح گوناگونی می‌توان بهره برد. از میان متریال‌های مختلف پنل ساندویچی مناسب‌ترین انتخاب محسوب می‌شود. روش نصب ساندویچ پانل سوله به چند عامل مختلف بستگی دارد. در مورد دیوارها گاه پنل‌ها به صورت عمودی و گاه به شکل افقی جای‌گذاری می‌شوند. سقف سوله ممکن است اشکال مختلفی داشته باشد.
بسته به ابعاد دهانه، کاربری و ارتفاع سوله فرم سقف آن متفاوت می‌باشد. رایج‌ترین اشکال سقف سوله شامل صاف، تک شیب، دو شیب متقارن و دو شیب نامتقارن هستند. تفاوت در روش نصب ساندویچ پانل سوله در هر نوع سقف بیشتر مرتبط با روند عملیات اجرا می‌باشد و جزئیات اجرایی مرتبط با اتصال و جای‌گذاری پنل‌ها تا حد زیادی یکسان است. برای تکمیل اجرای سوله با پنل ساندویچی باید از انواع متعلقات نصب ساندویچ پانل بهره گرفت.

نصب ساندویچ پانل سوله

تجهیزات مورد نیاز در مراحل نصب ساندویچ پانل

در طی مراحل نصب ساندویچ پانل علاوه بر انواع فلاشینگ و متعلقات باید از تجهیزات، ابزارآلات و مواد دیگری هم بهره برد. کیفیت هر یک از این ابزار و استفاده صحیح از آنها مستقیماً بر سرعت اجرای جداره‌ها و کارایی و دوام آنها تأثیر می‌گذارد.
برخی از این ابزارآلات و تجهیزات برای افزایش ایمنی در عین کار مورد بهره قرار می‌گیرند. برخی دیگر به منظور اندازه‌گیری و کنترل کیفیت کاربرد دارند. اما مهم‌ترین بخش شامل ابزار مورد استفاده برای نصب ساندویچ پانل و اتصال پنل‌ها به هم است. رایج‌ترین وسایل برای جای‌گذاری، اتصال و اجرای پنل‌ها عبارت‌اند از:

  • دستگاه برش به منظور بریدن پنل در صورت نیاز
  • چسب‌های مخصوص و فوم عایق پرکننده فضاهای خالی
  • پیچ گوشتی و انواع پیچ (سرمته و …)، واشر و مهره
  • تجهیزات خاص به منظور بالا بردن پنل‌ها به‌خصوص برای اجرای سقف
  • دیستومتر، تراز لیزری و سایر ابزار اندازه‌گیری و کنترل
تجهیزات مورد نیاز در نصب ساندویچ پانل

نکات مهم در مورد نحوه نصب ساندویچ پانل

جدا از مراحل و اصول اصلی در مورد نحوه نصب ساندویچ پانل توجه به برخی نکته‌های مهم موجب افزایش سرعت و بالا رفتن بازدهی کار می‌شود. بعضی از نکات اساسی که در ساخت سقف و دیوارها با پنل‌های ساندویچی باید مورد توجه قرار گیرند عبارت‌اند از:

  • هر نوع آلودگی و برآمدگی ناخواسته باید از زیرسازی و بستر قرارگیری پنل پاک شود.
  • در اجرای دیوار باید نقاط اتصال به سقف و کف دقیقاً مطابق با دیتیل‌ها اجرا شوند.
  • بهتر است تمام فضاهای خالی ایجاد شده در جداره با اسپری فوم عایق پلی یورتان پر گردند.
  • تعداد، ابعاد و فاصله پروفیل‌های فلزی در دیوار و سقف باید با توجه به عوامل مختلف از جمله نیروهای وارده مانند باد و… تعیین گردند.
  • در ساخت سقف با ساندویچ پانل باید در انتخاب متعلقات مخصوصاً فیتر به فرم گام توجه شود.
  • پس از تکمیل اجرای سطوح می‌توان آب‌بندی و درزبندی را تست نمود و از نفوذناپذیری جداره اطمینان حاصل کرد.
  • توصیه می‌شود هزینه نصب ساندویچ پانل سقفی و دیواری پیش از شروع عملیات ساخت محاسبه شود.

رعایت نکات مذکور می‌تواند از هر گونه اتلاف در وقت و هزینه جلوگیری کند و موجب افزایش چشمگیر بازدهی عملیات ساخت شود. حتی بهترین متریال ساختمانی اگر به درستی مورد استفاده قرار نگیرد نتایج مطلوب و مورد انتظار حاصل نخواهند شد.

نکات مهم نصب ساندویچ پانل

نصب تخصصی توسط نصاب ساندویچ پانل

شرکت‌های اصلی تولیدکننده پنل همواره تلاش نموده‌اند تا علاوه بر تولید و عرضه با آموزش نصب ساندویچ پانل نقش خود را در ارتقای کیفیت ساختمان‌ها ایفا نمایند. از اواسط قرن ۲۰ که استفاده از متریال‌های نوین به مرور رواج یافت نحوه استفاده و بکارگیری این دسته از مصالح همیشه یکی از دغدغه‌های مهم و اساسی سازندگان و کارفرمایان بوده است. امروزه این کار توسط نصابان حرفه‌ای انجام می‌شود.

نصاب ساندویچ پانل باید پیش از شروع به کار آموزش‌های لازم را ببیند و مهارت و تجربه کافی را به دست آورد. ماموت ساختمان با سالها سابقه در طراحی و اجرای پروژه‌های گوناگون با استفاده از پنل‌های ساندویچی می‌تواند بهترین مشاور برای کارفرمایان و پیمانکاران باشد. تمامی فعالان صنعت ساختمان می‌توانند از طریق شماره تلفن ۴۵۵۱۰-۰۲۱ با کارشناسان شرکت ماموت تماس حاصل فرمایند و از مشاوره تخصصی و رایگان بهره‌مند شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هر روز و در هر ساعت آماده پشتیبانی و ثبت سفارش خرید شما هستیم
تلفن پشتیبانی : ۴۵۵۱۰ (۰۲۱)
۰۲۱ ۴۵۵۱۰