کانکس کارگاهی

کانکس کارگاهی

در گذشته یکی از گرفتاری‌های اصلی پیمانکاران ساخت اتاقک‌های موقت در محل کارگاه با استفاده از مصالح بنایی بود. آجر، سنگ و سایر مصالح بنایی برای اجرای سازه‌های سبک و موقت مناسب نیستند. ساخت اتاقک‌های کوچک مورد نیاز در کارگاه با مصالح بنایی وقت زیادی می‌گیرد و حتی پس از پایان دوره استفاده و برای تخریب آن‌ها هم باید وقت و هزینه قابل‌توجهی صرف نمود و در نهایت آنچه باقی می‌ماند انبوهی از نخاله ساختمانی است که قابلیت استفاده مجدد ندارند. کانکس کارگاهی سازه‌ای مدرن و پیش‌ساخته می‌باشد که امکان تأمین فضاهای موقت کارگاه را در زمانی کوتاه و با هزینه‌ای به‌صرفه فراهم می‌کند.

کانکس کارگاهی چیست؟

کانکس کارگاهی یکی از انواع پرکاربرد اتاقک‌های پیش‌ساخته می‌باشد که امروزه به بخشی ثابت از کارگاه‌های ساختمانی تبدیل شده است. این نوع اتاقک دارای یک چارچوب سازه‌ای یا همان اسکلت می‌باشد که توسط دیوارها و سقف پوشانده می‌شود. کانکس با وجود سادگی ظاهری نقشی مهم در سرعت بخشیدن به آغاز فرایند ساخت دارد. بسته به مقیاس پروژه ابعاد و تعداد کانکس کارگاهی مورد نیاز تعیین می‌گردند. محل قرارگیری هم باید با توجه به کارکرد اتاقک و مسیرهای عبور و مرور داخل کارگاه جانمایی شود. محل استقرار مهندس ناظر مقیم باید احاطه کامل به تمام نقاط کارگاه داشته باشد.

کانکس کارگاهی

موارد کاربرد کانکس کارگاهی

در تمام پروژه‌های ساختمانی و عمرانی نیاز به فضایی موقت به منظور استقرار و اسکان نیروهای حاضر در پروژه وجود دارد. کانکس کارگاهی را می‌توان به عنوان دفتر تیم نظارت، اتاق جلسات کارگاه، محل غذاخوری نیروها و محل استراحت و اسکان کارگران به کار برد. این اتاقک گاه در برخی پروژه‌ها به محل خواب و زندگی کارگران تبدیل می‌شود. بسته به نوع پروژه، اتاقک پیش‌ساخته کارگاهی ممکن است برای مدت کوتاه چند روزه یا مدتی طولانی در حد چند سال به کار گرفته شود. بیشترین موارد کاربرد کانکس کارگاهی مربوط به پروژه‌های زیر می‌باشد:

  • پروژه‌های کوچک و بزرگ ساختمانی
  • کارگاه‌های راه‌سازی و ساخت خطوط راه‌آهن
  • عملیات اجرای خطوط انتقال آب، برق و گاز
  • پروژه‌های اکتشاف نفت و گاز
  • عملیات احداث سدهای عظیم

انواع کانکس کارگاهی

ساندویچ پانل و ورق دو متریال اصلی مورد استفاده در تولید کانکس کارگاهی می‌باشند. ورق‌های فلزی عایق حرارت نیستند و همین موضوع وجه تمایز اصلی میان این دو نوع اتاقک پیش‌ساخته است. با توجه به شرایط خاص کارگاه‌های ساختمانی و راهسازی معمولاً از چوب و سایر مصالح آسیب‌پذیر در تولید کانکس کارگاهی استفاده نمی‌شود. در اتاقک ورقی تنها راه برای کاهش اتلاف حرارتی نصب یک لایه مضاعف از عایق در سطح داخلی جداره‌ها می‌باشد. با این وجود به علت عدم یکپارچگی ساختار دیوارها و سقف اتلاف حرارتی بسیار بیشتر از کانکس ساندویچ پانل است.

کانکس کارگاهی را از جنبه طرح، ابعاد، نما و رنگ می‌توان در انواع مختلفی تولید نمود. باید توجه داشت که کانکس سازه‌ای قابل حمل می‌باشد بنابراین ابعاد باید به گونه‌ای در نظر گرفته شوند که امکان بارگیری و جابه‌جا نمودن آن با تریلر وجود داشته باشد. اتاقک‌های کارگاهی پیش‌ساخته عموماً دارای طرحی ساده هستند و اصلی‌ترین تفاوت در طرح آنها مربوط به محل و تعداد بازشوها (درب و پنجره) است. نوع تأسیسات مکانیکی و الکتریکی نصب شده در کانکس کارگاهی به عوامل گوناگونی از جمله شرایط آب‌وهوایی محل پروژه، خواست کارفرما و … بستگی دارد.

انواع کانکس کارگاهی از جنبه وزن به دو دسته اصلی سبک و سنگین تقسیم می‌شوند. در مواردی که مدت زمان اجرای پروژه کوتاه است معمولاً از اتاقک‌های پیش‌ساخته سبک استفاده می‌شود زیرا جابه‌جا نمودن آنها با سرعت بیشتری امکان‌پذیر می‌باشد. در مقابل کانکس کارگاهی سنگین در پروژه‌های طولانی مدت که بیش از یک سال به طول می‌انجامد کاربرد دارد.

انواع کانکس کارگاهی

مزیت‌های کانکس کارگاهی ساندویچ پانل

همانطور که ذکر شد تمام انواع کانکس کارگاهی مزایای بسیاری نسبت به اتاقک‌های ساخته شده با آجر، سنگ و سایر مصالح بنایی دارند. سفال، آجر و سنگ متریال‌های مناسبی برای ساخت و اجرای اتاقک کارگاهی نیستند و نتیجه کار هماهنگی لازم را با نیازها و انتظارات نخواهد داشت. علاوه بر مزیت‌های مشترک، کانکس کارگاهی ساندویچ پانل دارای ویژگی‌ها و قابلیت‌های مضاعفی هم می‌باشد و عملکرد بهتری نسبت به سایر انواع دارد. این برتری به دلیل بکارگیری ساندویچ پانل به عنوان متریال اصلی دیوار و سقف در تولید آن است. شاخص‌ترین مزایای کانکس کارگاهی ساندویچ پانل عبارت‌اند از:

جلوگیری از اتلاف حرارتی

میزان اتلاف حرارتی در هر ساختمان، چه کوچک و چه بزرگ بستگی به مصالح و متریال‌های مورد استفاده در ساخت دیوارها و سقف آن دارد. ساندویچ پانل یک متریال با قابلیت‌های گوناگون است. توان بالا در عایق‌بندی حرارتی مهم‌ترین ویژگی پنل‌های ساندویچی و وجه تمایز اصلی آن‌ها با سایر متریال‌ها محسوب می‌شود. از همین رو اتلاف حرارت از جداره‌های کانکس کارگاهی ساندویچ پانل بسیار اندک می‌باشد. این ویژگی بخصوص در مناطقی که سرمای شدید و گرمای سوزان وجود دارد از اهمیت دوچندانی برخوردار است.

کاهش هزینه‌های مربوط به مصرف انرژی

برای ایجاد شرایط آسایش دمایی در داخل کانکس کارگاهی باید از تأسیسات سرمایشی و گرمایشی بهره برد. این تأسیسات با مصرف انرژی کار می‌کنند و هر چه اتلاف انرژی از دیوارها و سقف کمتر باشد مصرف انرژی کاهش می‌یابد. با توجه به عایق بودن جداره‌های کانکس کارگاهی ساندویچ پانل نیاز به مصرف انرژی و در نتیجه هزینه‌های مربوط به مصرف انرژی در این نوع اتاقک کمتر از سایر انواع کیوسک و اتاقک می‌باشد.

کانکس کارگاهی ماموت

قابلیت تغییر مکان و جابه‌جا نمودن

در مراحل مختلف اجرای پروژه‌های ساختمانی، راه‌سازی و عمرانی ممکن است بارها نیاز به تغییر محل استقرار تیم مهندسی و مکان استراحت کارگران باشد. کانکس کارگاهی را می‌توان به سرعت و با صرف هزینه‌ای اندک جابه‌جا نمود. این در حالی است که اگر اتاقک با مصالح بنایی ساخته شده باشد باید آن را تخریب و در مکان جدید از نو ساخت. در این شیوه اتلاف هزینه قابل توجهی رخ می‌دهد.

امکان تجهیز و آماده‌سازی سریع کارگاه

قبل از آغاز هر پروژه ساخت‌وسازی باید ابتدا کارگاه تجهیز گردد. یکی از مراحل مهم در آماده‌سازی کارگاه، تأمین فضاهای مورد نیاز از جمله دفتر مهندسی و نظارت و اتاقک‌های استراحت و اسکان کارگران است. ساخت این فضاها با مصالح بنایی به یک هفته یا بیشتر زمان نیاز دارد. با خرید کانکس کارگاهی و نصب آن در محل مورد نظر می‌توان آماده‌سازی کارگاه را در زمان بسیار کوتاهی انجام داد.

استحکام و پایداری

عبور ماشین‌آلات سنگین ساختمانی و تخلیه مصالح باعث وارد شدن ضربه به سازه‌های مستقر در محوطه کارگاه می‌شود. کانکس کارگاهی ساندویچ پانل دارای چارچوب سازه‌ای مستحکمی می‌باشد که پایداری آن را تضمین می‌کند. از طرف دیگر دیوارها و سقف این نوع کانکس تحت تأثیر نوسانات دمای هوا، تابش شدید نور خورشید و بارش برف و باران دچار افت کارایی نمی‌شوند. همچنین در صورت وقوع حوادثی مانند زلزله مهندسان و کارگران در داخل کانکس کارگاهی ساندویچ پانل از امنیت کامل برخوردار هستند.

کانکس کارگاهی ساندویچ پانل

نمای زیبا و فضای داخلی شیک

با توجه به اینکه فضاهای موقت کارگاه پس از پایان عملیات ساخت برچیده می‌شوند انجام نماسازی و نازک‌کاری برای آن‌ها منطقی نیست. اتاقک‌های ساخته شده با سنگ و آجر نمای زیبایی ندارند و فضای داخلی آن‌ها هم از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست. اما کانکس کارگاهی ساندویچ پانل دارای نمایی زیبا است و فضای داخلی آن به راحتی با کاربری مورد نظر هماهنگ می‌گردد. بر خلاف مصالح بنایی سطوح ساندویچ پانل را می‌توان به راحتی شست و هر گونه آلودگی را از روی آن‌ها پاک نمود.

مشخصات کانکس کارگاهی ماموت

مشخصات و ویژگی‌های انواع رایج و پرفروش کانکس کارگاهی ماموت عبارت‌اند از:

  • عرض ۲.۴ متر و در طول‌های ۴، ۶، ۸، ۱۲ متر و با ارتفاع ۲.۶۷ متر
  • شاسی از تیرآهن ۱۶ و اسکلت از پروفیل‌های ناودانی و قوطی
  • دیوارها و سقف از ساندویچ پانل دورو گالوانیزه ۴ و ۵ سانتی‌متری
  • پانل‌های سقف و دیوار از نوع پلی یورتان
  • کف از تخته ۱۸ میلی‌متری و کفپوش PVC طرح‌دار
  • کلید و پریز درجه یک و چراغ تونلی بیرونی
  • پنجره UPVC دو جداره و درب آلومینیومی با پروفیل سنگین

کانکس کارگاهی سفارشی

هر کارگاه عمرانی شرایط متفاوت و خاص خود را دارد. بر همین اساس تولیدکنندگان معتبر توانایی تولید کانکس کارگاهی سفارشی را داشته و اتاقک پیش‌ساخته را دقیقاً مطابق با خواست خریدار طراحی و تولید می‌کنند. در پروژه‌های عظیم و مهم معمولاً تمام سازه‌ها و حتی تجهیزات مستقر در کارگاه به صورت سفارشی تهیه می‌شوند.

تولید اتاقک پیش‌ساخته با مشخصات اختصاصی زمان بیشتری می‌برد و پیمانکاران باید قبل از شروع فرآیند تجهیز کارگاه نسبت به ثبت سفارش کانکس کارگاهی اقدام نمایند. بسته به نیاز می‌توان تجهیزات و امکانات گوناگونی را به اتاقک پیش‌ساخته افزود. در مواردی که فضای کافی برای نصب چند کانکس در کنار هم وجود ندارد می‌توان با در نظر گرفتن تمهیدات لازم آن‌ها را در چند طبقه و روی هم قرار داد.

کانکس کارگاهی سفارشی

اصول حمل و زیرسازی کانکس کارگاهی

حمل کانکس کارگاهی و جابه‌جا نمودن آن در معابر شهری و جاده‌ای نیاز به اخذ مجوز ندارد مگر در موارد خاص که عرض یا ارتفاع اتاقک پیش‌ساخته بیشتر از مقادیر مجاز باشد. برای بارگیری کانکس کارگاهی باید از تجهیزات استاندارد بهره برد و پس از قرار دادن آن بر روی خودروی حمل بار (تریلر) باید از پایداری محموله اطمینان حاصل نمود.

برای قرار دادن اتاقک کارگاهی در محل باید بستر زمین را آماده کرد. بسته به وزن و مدت زمان استفاده از کانکس نوع و عمق زیرسازی متفاوت است. در شرایطی که زمین دارای ناهمواری یا شیب باشد باید حتماً سطحی صاف ایجاد کرده و اتاقک را روی آن قرار داد. کرسی چینی و اجرای ستون‌های فولادی یا بتنی رایج‌ترین روش‌ها برای ایجاد سطح صاف در زمین‌های ناهموار و یا با شیب زیاد هستند.

قیمت کانکس کارگاهی

جنس مواد اولیه و متریال‌هایی که در تولید کانکس کارگاهی به کار می‌روند عاملی مهم در تعیین قیمت آن می‌باشد. ساندویچ پانل در انواع گوناگون تولید می‌شود و بسته به ضخامت و جنس ورق قیمت پنل هم متفاوت است. به همین دلیل قیمت کانکس کارگاهی پانلی دامنه وسیعی دارد. در پروژه‌هایی که تأمین بودجه لازم برای پرداخت هزینه‌ها با مشکل مواجه می‌باشد اتاقک پیش‌ساخته اقتصادی بهترین انتخاب محسوب می‌شود. علاوه بر نوع پنل، ابعاد و نوع پروفیل‌های فلزی به کار رفته در شاسی و اسکلت کانکس کارگاهی مستقیماً بر قیمت آن اثر می‌گذارند.

کانکس کارگاهی

کانکس کارگاهی دست دوم

هر پروژه‌ای دیر یا زود به پایان می‌رسد و در آن زمان باید اتاقک‌های داخل کارگاه را جمع نمود. پیمانکاران و سازندگان می‌توانند کانکس کارگاهی را به محل پروژه بعد انتقال دهند یا در صورت عدم نیاز آن را به فروش برسانند. با توجه به کارایی بالای اتاقک‌های پیش‌ساخته همواره می‌توان خریدارانی برای آن‌ها یافت. کانکس کارگاهی دست دوم از جنبه قیمت ارزان‌تر است اما پیش از خرید آن باید سالم بودن شاسی و جداره‌ها را مورد ارزیابی قرار داد. اعتبار شرکت تولیدکننده یکی از معیارهایی می‌باشد که بر مبنای آن می‌توان از دوام کانکس اطمینان حاصل کرد. ماموت معتبرترین تولیدکننده محصولات و تولیدات صنعتی پیش‌ساخته در ایران است.

خرید کانکس کارگاهی

در زمان خرید کانکس کارگاهی باید به ابعاد و جنس جداره‌های آن توجه ویژه داشت. در برخی از کارگاه‌های ساختمانی فضای اندکی برای قرارگیری اتاقک وجود دارد و از همین رو باید ابعاد کانکس را با توجه به محدودیت‌های فضایی پروژه انتخاب نمود. انواع گوناگون ساندویچ پانل در تولید کانکس کارگاهی قابل استفاده هستند. در هنگام خرید این نوع اتاقک پیش‌ساخته باید به انطباق جنس ورق و ضخامت پنل با شرایط آب‌وهوایی محل نصب توجه داشت. در مقایسه با سایر روش‌هایی که به منظور ساخت اتاقک‌های موقت وجود دارند خرید کانکس کارگاهی بسیار به‌صرفه‌تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هر روز و در هر ساعت آماده پشتیبانی و ثبت سفارش خرید شما هستیم
تلفن پشتیبانی : ۴۵۵۱۰ (۰۲۱)
۰۲۱ ۴۵۵۱۰