ساندویچ پانل نایلون

ساندویچ پانل نایلون

از میان انواع مختلف ساندویچ پانل‌های عایق که با استفاده از مواد اولیه گوناگون تولید می‌شوند ساندویچ پانل نایلون کمتر از بقیه مدل‌ها شناخته شده است. با وجود اینکه بکارگیری متریال‌های صنعتی به سرعت رواج یافته همچنان برخی از مصالح نوین جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده‌اند. یکی از خاص‌ترین انواع متریال که موارد کاربرد گسترده‌ای دارد و می‌تواند نقشی مهم در بهبود کارایی و افزایش بازدهی ساختمان‌ها داشته باشد ساندویچ پانل نایلون است.

بعضی از فعالان حوزه ساخت‌وساز به علت تصوری که از ضعف نایلون‌ها دارند نگاه مثبتی به این نوع ساندویچ پانل نداشته و استفاده از آن را بی‌فایده می‌دانند. اما در عمل و در بسیاری از موارد این نوع خاص از پانل‌ها بهترین مصالح محسوب می‌شوند. در ادامه سعی شده تا تمام ویژگی‌های اصلی ساندویچ پانل نایلون مورد بررسی قرار گیرند.

ساندویچ پانل نایلون چیست؟

ساندویچ پانل نایلون یکی از انواع پنل ساندویچی است که به علت ویژگی‌های خاص و منحصربه‌فردی که دارد متریالی کارآمد محسوب می‌شود. در چند دهه اول پس از تولید پنل‌های عایق این دسته از مصالح تنها در چند مدل محدود و مشخص تولید می‌شدند که با وجود برخی از مزیت‌ها مناسب استفاده در تمام ساختمان‌ها نبودند.

نیازهای متنوع ساختمان‌ها سبب شد تا به مرور مدل‌های جدیدی تولید و عرضه شوند. پانل نایلون از جمله جدیدترین نوع ساندویچ پانل محسوب می‌شود که تولید و عرضه آن با استقبال فعالان صنعت ساختمان روبه‌رو شد. البته تمام شرکت‌ها توان فنی و زیرساخت عملیاتی لازم را به منظور تولید این نوع از پانل‌ها ندارند و تنها چند کارخانه معتبر این محصول را تولید و عرضه می‌کنند.

ساختار ساندویچ پنل نایلون

ساندویچ پنل نایلون ساختاری کم‌وبیش مشابه با سایر مدل‌های پانل‌های ساندویچی دارد. ساختار کلی این دسته از مصالح ساختمانی چندلایه و اصطلاحاً کامپوزیتی می‌باشد. همین چندلایه بودن نقطه مشترک تمام انواع پنل محسوب می‌شود. یک لایه مرکزی که در واقع ماده‌ای عایق حرارت است در بخش میانی ساندویچ پانل نایلون جای می‌گیرد. در اکثر پانل‌ها دو لایه جانبی از جنس ورق‌های فلزی هستند اما لایه‌های جانبی این نوع خاص از جنس نایلون هستند. در واقع نایلون‌ها همان نقشی را که ورق‌های فلزی بر عهده دارند ایفا می‌کنند. ماده‌ی عایق حرارتی که در وسط متریال قرار دارد نباید مستقیماً با محیط بیرون در ارتباط باشد. نایلون‌ها ماده عایق حرارت را از اثرات مخرب محیط اطراف مصون می‌دارند.

ساختار ساندویچ پنل نایلون

تولید ساندویچ پانل نایلون

اولین گام در تولید ساندویچ پانل نایلون تهیه مواد اولیه مورد نیاز و حمل آنها به انبار کارخانه است. شرکت‌های تولیدکننده مختلف از تجهیزات تولید و دستگاه‌های مختلفی استفاده می‌کنند. بخشی از تفاوت کیفی میان تولیدات کارخانه‌های مختلف ناشی از همین موضوع می‌باشد. هر چقدر چسبندگی سطحی ورق‌ها بیشتر شود ساندویچ پانل نایلون تولیدی کیفیت بالاتری خواهد داشت. برخی از تولیدکنندگان از دستگاهی خاص به نام کرونا به منظور بالا بردن چسبندگی سطحی ورق استفاده می‌کنند. سطح داخلی نایلون‌ها با عبور از دستگاه کرونا چسبندگی بیشتری پیدا می‌کند.

از چسبی خاص برای اتصال لایه‌های جانبی به بخش میانی پنل بهره گرفته می‌شود. در واقع سطح داخلی دو ورق نایلونی به چسب آغشته می‌شوند و سپس ماده عایق حرارت که معمولاً به صورت فوم است فضای خالی میان نایلون‌ها را پر می‌کند. در همین بخش از فرآیند تولید ساندویچ پانل نایلون ساختار کلی متریال شکل می‌گیرد و کلیتی یکپارچه و پیوسته ایجاد می‌شود. بعد از آن باید پنل‌ها در طول مورد نظر خریدار برش داده شوند. پس از برش و با گذشت زمانی مشخص دمای تولیدات کاهش می‌یابد و به دمای محیط باز می‌گردد. بدین ترتیب عملیات ساخت پنل با نایلون‌های جانبی پایان می‌یابد و محصولات آماده تحویل به خریدار می‌گردند.

انواع ساندویچ پانل نایلون

انواع ساندویچ پانل نایلون علاوه بر تفاوت در ضخامت و جنس فوم عایق که عوامل تأثیرگذار بر بسیاری از ویژگی‌های عملکردی آنها هستند از جنبه جنس دو لایه جانبی هم متفاوت از هم می‌باشند. بر همین مبنا دو مدل اصلی و پرکاربرد از این نوع پنل وجود دارد که هر کدام عملکردی متفاوت دارند و از جنبه برخی از ویژگی‌ها متمایز از یکدیگر هستند. این دو مدل عبارت‌اند از:

  • دو رو نایلون
  • یک رو ورق و یک رو نایلون

ساندویچ پانل دورو نایلون در مقایسه با نوع دیگر کاربرد بیشتری دارد و استفاده از آن در صنعت ساختمان دارای رواج بیشتری می‌باشد. در این مدل هر دو لایه جانبی پنل ساندویچی از جنس نایلون‌های هیدروکربن هستند. اما در پانل‌های یک رو ورق یک رو نایلون یکی از لایه‌های جانبی که در دو سمت ماده عایق قرار دارند از جنس ورق فلزی است. ورق‌های گالوانیزه، آلوزینک و آلومینیوم رایج‌ترین انواع ورق فلزی بدین منظور می‌باشند. ورق‌های گالوانیزه متدوال‌ترین انتخاب برای تولید ساندویچ پانل یکرو ورق هستند.

انواع ساندویچ پانل نایلون

کاربرد ساندویچ پانل نایلون

محل کاربرد ساندویچ پانل نایلون بستگی به نوع آن دارد. در واقع محل بکارگیری این متریال که مصالحی عایق محسوب می‌شود بسته به نوع آن به ویژه جنس لایه‌ها متفاوت است. بسته به اینکه هر دو لایه از جنس نایلون باشند یا فقط یکی از لایه‌ها برخی از ویژگی‌ها و مشخصات و در نتیجه موارد بکارگیری و کاربرد تغییر می‌کنند.

کاربرد پنل ساندویچی دورو نایلون

بیشترین موارد کاربرد پنل ساندویچی دورو نایلون عبارت‌اند از:

  • اجرای کف سردخانه‌های زیر صفر (سردخانه مخصوص نگهداری از گوشت و…)
  • کف اتاق یخچالی (اتاقک‌های حمل بار مخصوص کالاهای حساس به دما)
  • به عنوان لایه عایق مکمل در ساختار جداره‌های ساخته شده با مصالح بنایی
  • تقویت عایق‌بندی حرارتی و صوتی در ساختمان‌های قدیمی
کاربرد پنل ساندویچی دورو نایلون

کاربرد ساندویچ پانل یک‌رو نایلون

در برخی از ساختمان‌ها یک طرف از جداره اهمیت و حساسیت بیشتری دارد. معمولاً لایه بیرونی جداره‌های ساختمانی بیشتر در معرض اثرات مخرب و آسیب‌زا قرار می‌گیرد. در چنین مواردی بکارگیری ساندویچ پانل یک‌رو نایلون یک‌رو ورق می‌تواند نتایج خوبی به همراه داشته باشد. لایه بیرونی متریال که در مجاورت محیط بیرونی قرار دارد از جنس ورق فلزی می‌باشد و سطح داخلی که بعداً با اجرای جداره‌ی کاذب و نازک‌کاری از دید پنهان می‌شود از جنس نایلون است. در اکثر ساختمان‌ها به دلایل مختلف به ویژه افزایش زیبایی فضای داخلی پس از نصب جداره‌های اصلی یک لایه مضاعف در سمت داخلی قرار می‌گیرد.

مزیت‌های ساندویچ پانل نایلون

برخی از مزایای ساندویچ پانل نایلون همان ویژگی‌ها و نقاط قوت مشترک میان تمام انواع پنل ساندویچی می‌باشند. اما این متریال چندین مزیت اختصاصی هم دارد. در مجموع مهم‌ترین مزیت‌های ساندویچ پنل نایلون عبارت‌اند از:

  • وزن بسیار سبک، حمل سریع و کم‌هزینه و جای‌گذاری راحت
  • قیمت مناسب و اقتصادی و ارزان‌تر از پنل‌های دیگر
  • عملکرد مطلوب به عنوان عایق حرارتی و صوتی قدرتمند
  • دوام بالا، حفظ کارایی در طول زمان و عمر مفید طولانی
  • ایجاد مانع در برابر عبور حشرات و جلوگیری از ورود آنها به فضای داخلی
  • مقاومت در برابر عبور رطوبت و نفوذ آب‌های سطحی و زیرزمینی


نقاط ضعف و معایب ساندویچ پانل نایلون

این مدل پنل ساندویچی در صورتی که در محل مناسب مورد استفاده قرار گیرد نقطه ضعف خاص و عیب قابل‌توجهی ندارد. در کل ساندویچ پانل نایلون در مقایسه با سایر پانل‌ها مقاومت کمتری در برابر نیروهای وارده به ویژه بارهای نقطه‌ای و متمرکز دارد. در واقع این پنل‌ها بار گسترده را به خوبی تحمل می‌کنند اما اگر به اشتباه در محل‌هایی که بار متمرکز و نقطه‌ای زیادی وجود دارد به کار گرفته شوند ممکن است آسیب جدی ببینند و کارایی و عملکرد آنها دچار اختلال گردد. همانطور که ذکر شد ساندویچ پانل در ضخامت‌های مختلف تولید و عرضه می‌شود. با بکارگیری ضخامتی متناسب با نیاز می‌توان از بروز هر گونه ضعف و اشکالی جلوگیری کرد.


مشخصات ساندویچ پانل نایلون

انواعدورو نایلون- یک‌رو نایلون یک‌رو ورق
ضخامت پانلاز ۴ تا ۱۵ سانتی‌متر
نوع فوم عایقپلی اورتان کندسوز ( پلی ایزوسیانورات) و پلی یورتان PUR
دانسیته فوم      ۴۰±۲ کیلوگرم در مترمکعب
سطح مقطعصاف (بدون برآمدگی و شیار)
مزیت شاخصعایق‌بندی، وزن سبک و قیمت مناسب

قیمت ساندویچ پانل نایلون

قیمت ساندویچ پانل نایلون یکی از مهم‌ترین مزیت‌های آن محسوب می‌شود. این متریال دارای قیمت بسیار پایین‌تری نسبت به پنل ساندویچی دورو ورق با ضخامت مشابه است. ورق‌های گالوانیزه، آلومینیم و آلوزینک هر یک قیمت متفاوتی دارند. نایلون‌ها از تمام این انواع ورق فلزی ارزان‌تر هستند. ضخامت و نوع فوم دو عامل موثر بر قیمت نهایی ساندویچ پانل نایلون می‌باشند. هر چقدر ضخامت بیشتر شود طبیعتاً مواد اولیه مورد نیاز برای تولید نیز بیشتر شده و قیمت افزایش می‌یابد. فوم عایق پلی ایزوسیانورات (PIR) گران‌تر از پلی یورتان معمولی (PUR) می‌باشد. در پروژه‌هایی که احتمال ایجاد آتش‌سوزی وجود دارد بکارگیری پانل ساندویچی با فوم پلی ایزوسیانورات موجب افزایش ضریب ایمنی می‌شود.

خرید ساندویچ پانل نایلون

قبل از خرید ساندویچ پانل نایلون باید ابتدا با توجه به شرایط محل استفاده (آب‌‌وهوا و کاربری)، ضخامت و نوع فوم را مشخص نمود. با وجود اینکه این نوع پنل ساندویچی قیمت مناسبی دارد اما باز هم ممکن است برخی از خریداران امکان پرداخت تمام مبلغ را به صورت یکجا نداشته باشند. به منظور حل این مشکل شرکت ماموت شرایط ویژه‌ای را فراهم کرده تا پیمانکاران و سازندگان امکان خرید ساندویچ پانل نایلون را به صورت اعتباری داشته باشند.

خرید اعتباری تولیدات ماموت به چندین روش مختلف امکان‌‌پذیر می‌باشد. به منظور جلوگیری از ایجاد وقفه در طی عملیات ساخت و اجرای ساختمان بهتر است تمام مصالح و متریال‌های مورد نیاز پیش از شروع ساخت‌وساز خریداری شوند و در انبار کارگاه نگهداری گردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هر روز و در هر ساعت آماده پشتیبانی و ثبت سفارش خرید شما هستیم
تلفن پشتیبانی : ۴۵۵۱۰ (۰۲۱)
۰۲۱ ۴۵۵۱۰