زیرسازی ساندویچ پانل

زیرسازی ساندویچ پانل

اجرای زیرسازی ساندویچ پانل یک مرحله مهم در فرآیند ساخت دیوارها و سقف با بهره از پنل ساندویچی می‌باشد. این مرحله باید پس از ساخت سازه اصلی ساختمان و پیش از جای‌گذاری و نصب پانل‌ها انجام شود و انجام صحیح آن شرط لازم برای استحکام، پایداری و کارایی جداره‌های ساختمان است. زیرسازی ساندویچ پانل باید مطابق با دیتیل‌های طراحی شده توسط تیم مهندسی اجرا گردد.

ساندویچ پانل متریالی با مزیت‌های گوناگون و ویژگی‌های کارکردی فراوان است. وزن سبک و ضخامت کم از جمله‌ی این مزیت‌ها هستند. اما همین دو ویژگی می‌توانند مشکل‌ساز شوند اگر پنل ساندویچی اتصال کامل و مستحکمی به ساختمان نداشته باشد. از همین رو برای بهره‌مندی از مزایا و قابلیت‌های این متریال باید توجه ویژه‌ای به بستر قرارگیری آن داشت.

زیرسازی ساندویچ پانل چیست؟

زیرسازی ساندویچ پانل به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که به منظور ایجاد بستری مناسب برای نصب ساندویچ پانل‌ انجام می‌شود. این اقدامات شامل ساخت یک چارچوب یا شاسی در محل دیوار و سقف است که پانل ساندویچی به آن متصل شده و بدین ترتیب پوششی یکپارچه برای ساختمان ایجاد می‌شود. به منظور اجرای زیرسازی پروفیل‌های فلزی به کار گرفته می‌شوند.

سرعت و کیفیت نصب ساندویچ پانل تا حد زیادی وابسته به زیرسازی آن است. برپا نمودن جداره‌های ساختمان با پنل بدون انجام زیرسازی امکان‌پذیر نیست. در تمام پروژه‌های ساختمانی جدا از کاربری و ابعاد، انجام آهن‌کشی و ایجاد یک شاسی با بهره از انواع پروفیل پیش‌نیاز جای‌گذاری ساندویچ پانل و اجرای سقف و دیوارها است. کیفیت پروفیل‌های مورد استفاده به اندازه کیفیت خود متریال مهم است.

ساخت چارچوب و شاسی در محل دیوار و سقف

مزایای زیرسازی ساندویچ پانل

جداره‌های ساخته شده با پنل ساندویچی در مقایسه با مصالح بنایی عملکرد به مراتب بهتری دارند و بهره‌وری را چه در زمان ساخت‌وساز و چه در دوره بهره‌برداری افزایش می‌دهند. بسیاری از مزیت‌های بکارگیری این متریال مستقیماً با زیرسازی ساندویچ پانل در ارتباط می‌باشند. در رابطه با اهمیت و مزایای شاسی‌کشی و ایجاد بستر جای‌گذاری مناسب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • افزایش پایداری و استحکام دیوارها و سقف
  • تضمین ایستایی جداره‌ها در برابر نیروهای جانبی (باد و زلزله)
  • تسهیل و تسریع عملیات جای‌گذاری و نصب
  • تضمین تراز بودن سطح سقف و دیوار
  • بالا بردن عمر مفید جداره‌های ساختمان
  • ایجاد پیوند بین سطوح ساندویچ پانل با ساختار سازه‌ای

اجرای زیرسازی ساندویچ پانل دیواری

پنل‌های دیواری دارای فاق و زبانه هستند و اتصال آنها به هم از طریق قرار گرفتن زبانه یک پنل ساندویچی در شکاف پانلی است که در مجاور آن قرار دارد. اما برای برپایی یک دیوار پایدار باید ابتدا زیرسازی ساندویچ پانل دیواری انجام شود. بدین منظور از پروفیل‌های فلزی به‌خصوص قوطی، ناودانی و نبشی استفاده می‌شود. با آهن‌کشی و شاسی‌کشی قابی فلزی ایجاد می‌شود که پانل‌ها به آن متصل می‌شوند.


نکات مهم در زیرسازی ساندویچ پنل دیواری

  • توجه به جهت و شدت باد غالب منطقه
  • در نظر گرفتن ارتفاع دیوار‌ها
  • توجه به جهت قرارگیری ساندویچ پنل دیواری
  • فاصله و ابعاد ستو‌ن‌های اصلی باید مدنظر قرار گیرند
  • در نظر داشتن ضخامت پانل‌ها و چگالی آنها
زیرسازی ساندویچ پانل دیواری

مراحل زیرسازی ساندویچ پانل سقفی

سازه اصلی سقف شامل تیرهایی است که ستون‌ها را به هم متصل می‌کنند. تیرهای فرعی در بین چند تیر اصلی قرار می‌گیرند و آنها را به هم مرتبط می‌سازند. زیرسازی ساندویچ پانل سقفی شامل نصب چندین پروفیل فلزی بر روی سازه اصلی سقف می‌باشد. از بین تمام پروفیل‌ها، پرلین Z بهترین انتخاب محسوب می‌شود. پانل‌های سقفی با هم اورلب می‌شوند و در این محل با استفاده از پیچ به زیرسازی متصل می‌گردند.

نکات مهم در زیرسازی پنل ساندویچی سقفی

  • تمام پیچ‌ها و متعلقات مورد استفاده باید در برابر زنگ‌زدگی مقاومت داشته باشند.
  • باید از پیچ‌های واشردار و باکیفیت برای اتصال استفاده کرد.
  • در تعیین فاصله بین اجزای زیرسازی باید به ابعاد دهانه و نوع پنل ساندویچی توجه داشت.
  • برآورد و در نظر گرفتن بار ناشی از وزن برف.
  • پروفیل‌ها باید کاملاً به سازه اصلی سقف متصل گردند و از استحکام برخوردار باشند.
زیرسازی ساندویچ پانل سقفی

مشخصات پروفیل‌های مورد استفاده در زیرسازی ساندویچ پانل

از انواع مختلفی از پروفیل‌های فلزی در زیرسازی ساندویچ پانل استفاده می‌شود. تصمیم‌گیری در مورد نوع پروفیل در هر پروژه با چند عامل مختلف در ارتباط است. در نهایت تیم مهندسی مسئول تعیین نوع پروفیل‌ها برای هر بخشی از کار هستند. هر دو دسته اصلی پروفیل‌های فلزی (باز و بسته) در حوزه‌های گوناگون صنعت ساختمان به کار می‌روند.
ناودانی و نبشی از جمله انواع پرکاربرد پروفیل باز هستند و از بین انواع اصطلاحاً بسته می‌توان قوطی و لوله را نام برد. رایج‌ترین پروفیل‌هایی که در زیرسازی ساندویچ پانل به کار می‌روند عبارت‌اند از:

  • قوطی پرکاربردترین پروفیل بسته‌ای است که در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. قوطی عنصر اصلی در ساخت شاسی و چارچوب فلزی به منظور اجرای دیوارها با پنل ساندویچی محسوب می‌شود.
پروفیل قوطی و لوله
  • پروفیل Z که با نام پرلین هم شناخته می‌شود همانطور که ذکر شد عنصر اصلی در ساخت زیرسازی برای نصب پنل‌های سقفی است و یکی از پروفیل‌های باز به حساب می‌آید. پرلین Z به روش نورد گرم تولید می‌گردد.
پروفیل پرلین Z

تجهیزات مورد نیاز برای زیرسازی ساندویچ پانل

برای انجام زیرسازی ساندویچ پانل به تجهیزات مختلفی نیاز است. برخی از این تجهیزات برای تأمین ایمنی در زمان انجام کار هستند و بعضی دیگر به منظور جابه‌جایی قطعات و انتقال پروفیل‌ها به محل مورد نظر مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما مهم‌ترین تجهیزات و ابزارها آنهایی هستند که برای جای‌گذاری و اتصال پروفیل‌ها به یکدیگر و البته به سازه به کار می‌روند.

نوع تجهیزات مورد استفاده بسته به مقیاس پروژه، کاربری و شرایط اقلیمی منطقه تغییر می‌کند. در پروژه‌های بزرگ با دهانه وسیع که فرآیند زیرسازی ساندویچ پانل در ارتفاع زیاد انجام می‌شود باید در تمام مراحل کار از تجهیزات ایمنی استفاده شود. همچنین وسایل و تجهیزاتی که به منظور جابه‌جا کردن افراد و پروفیل‌ها به کار می‌روند باید استاندارد باشند و نباید وزنی بیش از ظرفیت به آنها تحمیل کرد.

تجهیزات ایمنی جهت زیرسازی ساندویچ پانل

افراد متخصص در زیرسازی ساندویچ پانل

ساخت زیرسازی ساندویچ پانل نیازمند تخصص و تجربه است. تمام جزئیات و دیتیل‌ها در نقشه‌ها مشخص شده‌اند اما پیاده‌سازی درست هر دیتیل اجرایی وابسته به مهارت افرادی می‌باشد که وظیفه آماده‌سازی بستر نصب را بر عهده دارند. نصاب پنل ساندویچی مناسب‌ترین فرد برای ارزیابی زیرسازی و اطمینان از تناسب پروفیل‌ها با مشخصات پروژه و اتصال درست آنها به هم است.

اگر انجام این مرحله از کار به افراد غیرحرفه‌ای و بی‌تجربه واگذار شود مشکلات متعددی ایجاد می‌شود. برخی از این مشکلات مرتبط به زمان ساخت هستند و بعضی دیگر در دوره بهره‌برداری و استفاده از ساختمان باعث گرفتاری برای کاربران و استفاده‌کنندگان از فضا می‌شوند. تراز نشدن و ایجاد اختلاف سطح در دیوارها و سقف از جمله نتایج اجرای زیرسازی ساندویچ پانل توسط افراد غیرمتخصص هستند.

گاه نتایج بی‌دقتی و بی‌تجربگی در شاسی‌کشی و ساخت بستر چند سال پس از آغاز بهره‌برداری از ساختمان بروز پیدا می‌کنند. ناپایداری و لرزش ‌جداره‌ها در اثر وزش بادهای شدید یکی از مشکلات رایج ناشی از زیرسازی ساندویچ پانل به شکل غیراستاندارد می‌باشد که معمولاً مدتی بعد از شروع بهره‌برداری رخ می‌دهد.

نصابان متخصص زیرسازی ساندویچ پانل

مدت زمان و هزینه انجام زیرسازی ساندویچ پانل

مدت زمان لازم برای ساخت و تکمیل زیرسازی ساندویچ پانل به عوامل متعددی بستگی دارد. متراژ سطح جداره، ارتفاع دیوارها و بلندی سقف، تجهیزات و وسایل مورد استفاده و تعداد نیروی کار و میزان مهارت آنها مهم‌ترین فاکتورهایی هستند که بر سرعت کار تأثیر می‌گذارند. شرایط خاص مانند بارندگی یا وزش طوفان شدید هم می‌تواند موجب طولانی‌تر شدن فرآیند اجرای زیرسازی ساندویچ پانل شود.

هر چقدر فرآیند کار مدت زمان بیشتری ادامه پیدا کند طبیعتاً هزینه‌ها هم افزایش می‌یابند. اما به طور کلی هزینه‌های مربوط به خرید ساندویچ پانل و احداث دیوار و سقف با این متریال در مقایسه با ساخت جداره‌ها با مصالح بنایی به‌صرفه‌تر هستند. با این وجود می‌توان با برنامه‌ریزی دقیق و انجام موازی و همزمان برخی از مراحل هزینه‌ها را حتی بیش از این کاهش داد.

کارفرمایان محترم و شرکت‌های ساختمانی می‌توانند به منظور دریافت برآوردی کلی از زمان و هزینه انجام زیرسازی و همچنین آگاهی از قیمت ساندویچ پانل با شماره تلفن ۰۲۱-۴۵۵۱۰ تماس گرفته و تمام اطلاعات مورد نیاز خود را از کارشناسان شرکت ماموت ساختمان دریافت نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هر روز و در هر ساعت آماده پشتیبانی و ثبت سفارش خرید شما هستیم
تلفن پشتیبانی : ۴۵۵۱۰ (۰۲۱)
۰۲۱ ۴۵۵۱۰